Våra bostäder - Hyresrätter

Vi eftersträvar att skapa blandade upplåtelseformer med bostadsrätter, hyresrätter och eget ägande. Just omsorg är något som präglar stadsdelen. ”Omsorg” ska genomsyra allt. Allt från val av material i lägenheterna, växter på området och fasadmaterial.

Ormhuset

Ett stenkast från centrala Jönköping, mitt i ett naturskönt område hittar du Ormhuset. Ett långt flerbostadshus som har en slingrande form och en stor portal som bryter upp den långa fasaden. Mot Vättern har du en ängsliknande park med blommor, buskar och en damm med fontän. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad silver och vinnare av Stadsbyggnadspriset 2015 för God Arkitektur.

Ceciliagatan 2-10

1:or 39 - 47 kvm
2:or 54 - 60 kvm
3:or 78 - 81 kvm
4:or 94 - 113 kvm
5:or 117 kvm

Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin finns i lägenheten. Kakla och klinker i badrummen. Alla golv har ekparkett förutom hallen som har klinkergolv. Ett flertal av de större lägenheterna har dubbla balkonger varav en inglasad, så du kan njuta av både morgon och kvällssol.

arrow right

Kultur- och Gatuhusen

Utformningen av Kultur- och Gatuhusen utgår från den unika platsen, utsikten över Vättern och områdets kulturhistoria. Byggnaderna är strategiskt placerade längs med gatorna i nära anslutning till kulturparken som som är utsmyckad med lokal konst. Närhet till ett utegym och lekplatser. Byggnaderna har utvändigt lite olika utseende men invändigt samma inredde. Byggnaderna är certifierad enligt miljöbyggnad silver.

Vilhelmsrogatan 2
Ceciliagatan 1, 5, 7, 26, 34, 46
Ebba Ramsays väg 56, 58

2:or 48 - 68 kvm
3:or 79 - 83 kvm
4:or 119 kvm

Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin finns i lägenheten. Kakla och klinker i badrummen. Alla golv har ekparkett förutom hallen som är kaklad. Alla balkonger förutom markterrasserna är inglasade.

arrow right

Ängshusen

Det unika läget med 100 meter till Vättern gör lägenheterna till någonting alldeles extra med balkonger i två väderstreck. Ängshusen som började byggas under 2019 kommer att erbjuda ljusa och välplanerade bostäder med Vätternutsikt. Planerad inflytt hösten 2021.

Strandängsgatan 16
Strandängsgatan 14
Strandängsgatan 12

2:or 47 - 74 kvm
3:or 80 - 85 kvm
4:or 100 kvm

Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin finns i lägenheten. Kakla och klinker i badrummen. Alla golv har ekparkett förutom hallen som har klinkergolv. Balkong åt två väderstreck, varav en inglasad. Parkering i källargarage.

arrow right

Torgkvarteret

Adress?

2:or - kvm
3:or - kvm
4:or - kvm

Torgkvarteret är hjärtat på Strandängen som är tänkt att inrymma service i form av familjecentral och restaurang. Även någon mindre lokal för tex hudvård kommer finnas. Ett trygghetsboende samt både stora och små yteffektiva lägenheter.

arrow right