HÄR FRODAS KULTUREN

Den nya stadsdelen ska präglas av ett stort inslag konst och kultur. För närvarande finns åtta konstinstallationer av konstnärinnan Eva Fornåå omkring Ormhuset.

image

 

Just nu pågår tillverkningen av tre statyer av välkända Maria Misenberg som ska finnas i en nyinrättad park som kommer att benämnas Ebbas Ramsays park. Dessa ska avtäckas under våren 2018 då parken invigs.

Inför varje bostadskvarter avsätts medel för konstnärlig utsmyckning eller installationer. Ambitionen är att utveckla en unik konstvandring i området med välkända konstnärer från hela Sverige.

Lovande utvecklingsmöjligheter

Vi är också öppna för att skapa Jönköpings nya Konsthall, typ Prins Eugens konstgalleri på Djurgården i Stockholm, om kommunen avsätter resurser för detta ändamål. Vi är idag involverade i Österängens konsthall som vi stödjer med lokaler och vissa bidrag. Denna konsthall har vitaliserat hela stadsdelen och åstadkommit enormt mycket gott för Jönköping.

Kulturinslag i boendemiljön är berikande och betydelsefullt för de boende och bidrar till att göra en stadsdel komplett.