Finedining, bra råvaror och vinresor...

Idolprofilen Andreas Carlsson vill starta gymnasieutbildning av lyxkockar och tekniker inom tech-branschen.

image

Det är stor brist på bra kockar i hela landet och också i Jönköping. Därför vill Andreas Carlsson starta sin tredje fristående gymnasieskola med riksintag för att kunna utbilda kockar till finkrogarna runt om i landet. Den fjärde blir en skola med utbildning inom tech–branschen.
Skolan kommer att knyta till sig kända experter till båda skolorna som de har ansökt om att få starta hos Skolinspektionen.

Eleverna på kockutbildningen kommer att få göra sin praktik på restauranger som ingår i välkända Stureplansgruppen och som också kommer att erbjuda praktikanterna boende i Stockholm under praktiktiden. Lokalt har skolan även ett samarbete med Jönköpings restaurangföreningen Taste JKPG som varit drivande i att få utbildningen till Jönköping. Taste JKPG kommer att erbjuda lokala praktikplatser till eleverna.

Tech–gymnasiet …

…har knutit till sig Ash Pournouri som tidigare var manager för Aviciis. Nu har han startat tech–konferensen Symposium och Brilliant Minds tillsammans med Spotifys Daniel Ek.

Planen är att de nya gymnasieskolorna ska ligga på Strandängen i nya lokaler som kommunala bostadsbolaget Vätterhem ska bygga tillsammans med fastighetsbolaget Tosito. Lokalerna ska i så fall ligga längs med Emma Ramsays väg, norr om det äldre trähuset och Vätterhems senast bostadshus på Strandängen.

Bostadsföretaget Vätterhem har haft kontakt med Andreas Carlsson sedan ett halvår tillbaka.

– Vi är oerhört intresserade att få hit gymnasieskolorna. Det är precis sådana här hypade saker vi vill ha för att sätta området på kartan, säger Vätterhems bygglovchef Henrik Möller.

 

image