Första spadtag Ängshusen

De 4: e oktober togs första spadtaget för Tositos del av Ängshusen på Strandängen. Istället för ett traditionellt spadtag så fick man hälla betong till en skylt som ska hängas upp ovanför porten till det framtida garaget.

image

Det ska byggas cirka 130–140 lägenheter, hälften hyresrätter genom Vätterhem och hälften bostadsrätter genom Tosito, totalt sex huskroppar.

– Vår vision för husen utgår från naturen och platsen, vad som finns och vad som funnits här på Strandängen. Vår tanke är flera relativt små huskroppar istället för färre och större vilket ger fina kvaliteter både till allmänheten som kan röra sig fritt genom området, men även för de boende, säger arkitekten Johan Arrhov som har ritat husen tillsammans med kollegan Henrik Frick, Arrhov Frick Arkitektkontor AB.

Försäljning av bostadsrätterna pågar för fullt och är du intresserad av en lägenhet kika in på Svensk Fastighetsförmedling alternativt kontakta Tosito på 036-35 40 40. Lägenheterna har mellan två och fyra rum. Lägenheterna är i prisspannet 1,7 – 3,3 miljoner.

-Det är alltid lika kul att ha ett officiellt spadtag för projekten. Att vi denna gången fick göra det tillsammans med de som köpt lägenheter i projektet gör det lite extra roligt och speciellt, säger Calle Ingerman, projektledare Tosito.

image
image