Vinterträning med A6 Golfklubb

Det är garanterat inte det vackra naturläget som lockar Jönköpings golfare till Strandängen nu för tiden. Nej, golfarna flockas inomhus måndag till torsdag för att öva grundläggande rörlighet som kommer gynna kraft och precision i golfsvingen när väl våren kommer. Det är A6-Golfklubb som hyrt in sig en äldre byggnad. Men anläggningen är öppen även medlemmar i andra golfklubbar.

image

Både för erfarna och nybörjare

Det här är första säsongen vi har öppet, så än så länge är det mest våra egna medlemmar som hittat hit, säger Niklas Eriksson, golftränare på A6 GK.

Vi har ca 200 spelare i veckan som kommer för att fokusera på motorisk grundträning, och det innebär 85-90 procent träning utan boll. Inte alltid den roligaste träningen, men fördelen är att både nybörjare och betydligt mer erfarna spelare kan träna samtidigt, och alla behöver det lika mycket.

Anläggningen är relativt begränsad till ytan, men erbjuder totalt 12 utslagsplatser och sex hål för puttning på den gröna syntetmattan. Och vid vårt besök står ”eleverna”, inte med klubbor i högsta hugg, utan med kvastskaft för att hitta rätt rörelse och vridning i axlar, höfter och armar. De bollar som slås kommer inte ens en meter innan de fångas upp i det stora tygskynket.

Fokus på kroppen

Här struntar vi i bollens flykt, och kan koncentrera oss på kroppen och vilket jobb den ska göra. Perfekt träning så här mitt i vintern; det är lite som på gymmet, att du kan se dig själv i spegeln hur väl du utför rörelserna.

Det handlar inte om att slå så många bollar som möjligt utan att repetera rörelserna gång på gång, fortsätter Niklas, som vet vad han pratar om; han har själv varit golfproffs mellan åren 1997-2004