Nu kan du bli testpilot för smarta hem!

22/5

I samarbete med Tosito och Jönköping Energi bjöd Vätterhem 2017 in över 40 företag till en Pitch-bar för att presentera idéer för framtidens smarta boende. Fyra företag stod till slut som segrare i innovaitonstävlingen. Nu kan du vara med och testa deras produkter och tjänster genom att ansöka som testpilot!

– Ett spännande innovationsområde med massor av idéer i startgroparna. Vi som fastighetsägare och konsumenter kan nu ta steget och testa dessa innovationer. Utöver bekvämare och tryggare boende kan de här systemen samarbeta och dela information för att till exempel upptäcka avvikelser i fastigheten, planera husets energianvändning och dela på gemensamma resurser.

image

TESTA OCH UTVÄRDERA FRAMTIDENS HEMLARM

Alvira är ett nystartat företag inom hemsäkerhet och vi utvecklar just nu en lösning för att förebygga inbrott och på sikt även bränder med hjälp av digital grannsamverkan.
Vi söker nu dig som gillar teknik och som vill vara med. Självklart är det helt gratis och du binder inte upp dig till något.

Vi söker dig som 

 • Vill ha ett tryggare hem och bostadsområde.
 • Gillar att testa och utvärdera nya produkter.

Grannsamverkan gör skillnad 
Till skillnad från traditionella hemlarm, som ofta är uppkopplade till en larmcentral, är vårt larm kopplat direkt till dig och din mobil om något skulle hända.

 • Aktivera och avaktivera larmet direkt i appen – välj mellan full automatik, halvautomatisk eller manuell aktivering.
 • Se i appen vilka grannar som är hemma och kan hjälpa till.
 • Vid behov larma alla grannarna i huset via din mobil, t ex vid en brand.
 • Larma direkt under pågående brott, betyder en snabb insats av polisen.

Skulle du få ett larm om att någon rör sig i din bostad när du inte är där, kan du välja att meddela dina grannar. De kan då på säkert avstånd observera om något ser misstänksamt ut eller om de tror att det pågår ett inbrott och då kontakta Polisen.

Enligt så väl Polisen som Brottsförebyggande rådet är grannsamverkan det bästa sättet att öka tryggheten och minska brottslighet i ett bostadsområde.

Ett plånboksvänligt pris 
Vår ambition är att Alvira ska bli lika naturligt som en hemförsäkring.

 • Enkel installation och lätt att ta med vid flytt.
 • Utmärkt larm för dig som bor i lägenhet.
 • Låg månadskostnad, vid lansering (gratis under testperioden).
 • På sikt kan du styra smarta hemprodukter via Alvira.

ERBJUDANDE!
Eftersom du är hyresgäst hos Vätterhem får du nu chans att vara med och prova och utvärdera prototypen från Alvira, helt gratis under två månader.
Anmäl dig här! www.alvira.se/vatterhem
Har du frågor? Arvid Bräne, arvid@alvira.se

TESTA UPPKOPPLAT OCH TRYGGT HEM
– med en flexibel prislapp

Zesec är en nyutvecklad, digital plattform som ger dig bekvämlighet, trygghet och säkerhet i vardagen. En lösning som skapar möjligheter för dig att lösa livspusslet, bl a genom att du kan ta emot leveranser hemma – när du själv är borta. Glömde du att slå på larmet när du gick hemifrån? Ingen fara, du larmar enkelt på via appen, som också kan meddela dig om det blir strömavbrott eller säga till när barnen kommer hem från skolan. Zesec ger också extra trygghet om du har barn som är ensamma hemma. Om någon ringer på dörren när de är själva, kan du via din mobil se och prata med den som ringer på.

Få dina varor avlämnade innanför dörren när du är på jobbet!
Med vårt fjärrlås kan du, på ett tryggt sätt, tillfälligt låsa upp för t ex en släkting på besök. Eller för hemleveransen av veckans matkasse. Dina varor lämnas i en kameraövervakad och säker leveranszon. Så snart varorna är avlämnade låser du dörren igen. Skulle någon passera utanför zonen får du larm och kan, i realtid, se vad som sker på mobilen. Med fjärrstyrda lås slipper du alltså att anpassa dig efter en leverans, än mindre vänta hemma på den.

Tryggt hem, även när du är borta!
Vill du ha full koll på hemmet oavsett var du är, så väljer vår grundmodul. I den ingår:

 • Övervakningssystem som ger dig full koll på hemmet.
 • Larm till din mobil vid strömavbrott, brand eller inbrott.
 • Möjlighet att larma av/på ditt hem och fjärrstyra låset, t ex när barnen kommer eller går.
 • Automatlåsning av dörren inom önskat tidsintervall efter att den senast låstes upp

Du kan också göra fler tillval till din grundmodul, t ex:

 • Larm direkt till en larmcentral dygnet runt.
 • Digitala nycklar, en tjänst som ger personer tillfällig åtkomst till ditt hem under angivna tidsperioder, t ex hantverkaren eller städfirman. Du får notifieringar när de kommer och lämnar.
 • Loggfiler och övervakningsfilmer lagrade i molnet.
 • Framtida möjlighet att styra många olika »smarta-hem«-produkter i Zesec-tjänsten.

Du väljer själv vilka funktioner du vill ha – och framförallt så betalar du bara för de delar som ingår när de används! Inga dyra start- och installationskostnader. Inga dyra, löpande månadsavgifter. Inga bindningstider. Anmäl ditt intresse till info@zesec.com senast 10 mars.

image

ERBJUDANDE!
Eftersom du är hyresgäst hos Vätterhemv får du nu chans att prova och testköra Zesecs digitala tjänst till ett extra förmånligt pris. Läs mer på www.zesec.com.
Pris: Den utrustning som behövs installeras gratis av oss. Under testperioden erbjuder vi detta till det förmånliga priset av 49 kr/månad.
Ordinarie pris är 199 kr/mån och du kommer också att få attraktiva erbjudande med rabatter från våra utvalda, certifierade leverantörer.
Giltlighetstid: 6 månader
Anmäl dig på info@zesec.com, ange Vätterhem.
Kontaktuppgifter: Thomas Rejmell, tel. 070-2765891, e-post: tr@zesec.com

image

PROVA ATT VINDA
– mobil lösning på dina förvaringsproblem

Har du saker du inte behöver för stunden eller har plats med i ditt eget förråd? Vinden är ett smidigt och billigt sätt att förvara det du inte har plats för själv, samtidigt som du som du lätt får tillgång till sakerna via mobilen.

Vinden är inget vanligt lagerhotell. Vi magasinerar inte bara dina saker i våra förråd, utan hämtar och kör också tillbaka dina saker till dig. Och hjälper dig att bära upp och ner dem, om du vill. Dessutom kategoriserar och fotograferar vi allt du väljer att förvara hos oss så att du enkelt kan hålla koll på vilka prylar du har i förrådet, direkt i mobilen.
När våren kommer kan du t ex packa ner skridskor, pjäxor och pulkor i en låda, trycka på beställningsknappen i vår app, så kommer vi och hämtar. När vintern kommer igen går du bara in i appen och bokar en utlämning – och lådan med dina vintersaker står utanför din dörr inom några timmar.
Skulle du ha något hos oss som du kommer på att du inte längre vill spara, så hjälper vi dig också att sälja, donera eller återvinna det. Ett knapptryck, så ser vi till att din sak läggs ut till försäljning, skänks till välgörande ändamål eller transporteras till återvinningsstationen.

Vinden – din nya vind!
Att använda Vinden är enkelt – allt finns ett knapptryck bort i mobilen:

 • Boka upphämtning och bestäm samtidigt vilken dag och tid det passar att vi hämtar.
 • Vill du ha bärhjälp bokar du det på samma gång.
 • När du behöver något ur förrådet beställer du utkörning av dina saker igen.
 • Vill du sälja, donera eller återvinna något beställer du det via appen. Det kostar inget extra.

Prova vinden nu 
Eftersom du är hyresgäst hos Vätterhem får du nu chans att prova tjänsten Vinden till ett extra förmånligt pris.

Genom att vinda får du ett flertal fördelar:

 • Du får mer plats hemma.
 • Du får vara med och tycka till om tjänstens utformning – och påverka hur du vill att vi ska lösa dina förvaringsutmaningar i framtiden.

Hos oss på Vinden betalar du bara för det utrymme dina saker tar, inte för ett helt förråd. När vi tagit emot sakerna mäter vi dem, så att du betalar för exakt den volym de tar. Till exempel kostar en flyttlåda bara 19 kr/mån att förvara.
Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!
vinden.se | 08-400 548 02

ERBJUDANDE!
Eftersom du är hyresgäst hos Vätterhem får du nu chans att Vinda till ett extra förmånligt pris.
Pris: 20% på förvaringskostnaden i 6 månader samt 1 st fri transportavgift
Ordinarie pris är 190 kr/mån per kubikmeter.
Giltighetstid: Gäller hela 2019
Anmäl dig på vinden.se/vatterhem
Kontaktuppgifter, 08-400 548 02
Läs mer på vinden.se/pris

CHATTA MED DINA GRANNAR
– Ormhusets egna app!

Nu gör vi det enklare för dig som hyresgäst hos oss att dela information med dina grannar om vad som händer i huset och kvarteret. I mobil-appen Your Block kan du hålla kontakt med dina grannar utan att kunna deras telefonnummer, ni kan byta information, köpa och sälja saker, göra felanmälan och boka tider i gemensamhetsutrymmen.

Så här fungerar Your Block
Väggen – den gemensamma anslagstavlan. Väggen är en gemensam, men för Ormhuset privat, anslagstavla för alla som bor i huset. Där kan du snabbt dela information och diskutera saker som är angelägna med dina grannar. Väggen blir också ett enklare sätt för oss på Vätterhem att dela viktig information med er som bor i fastigheten.

Digital grannsamverkan. Via Your Block kan du skicka privata direktmeddelanden till dina grannar – utan att kunna deras mobilnummer. Ett smidigt sätt att grannsamverka helt enkelt.
Grupper. I appen hittar du även olika grupper, som Upphittat, Köp & Sälj och Bortskänkes. Varje bostadsområde kan också ha egna grupper, som till exempel Förslagslådan.
Felanmälan. Genom Your Block kan du snabbt och smidigt göra en felanmälan till oss på Vätterhem om något skulle krångla i din lägenhet eller huset.
KALENDER. I Your Block finns också en gemensam aktivitetskalender med deltagarlista för gemensamma events.
BJUD IN FAMILJEMEDLEMMAR. Via din användarprofil har du möjlighet att bjuda in de familjemedlemmar som inte står med i vårt hyresgästregister.
PÅ MOBILEN ELLER VIA DATORN. Att använda Your Block är lika enkelt i mobilen som på din dator. Mobil-appen finns för IOS, Android. Du hittar den på App Store eller Google Play – och den är kostnadsfri att ladda ned.

Håll utkik efter mail från Your Block
Du som är hyresgäst i Ormhuset kommer inom kort få en inbjudan från Your Block i din e-post för att aktivera ditt kostnadsfria användarkonto. Det är enkelt att komma igång:
Klicka bara på aktiveringsknappen i inbjudningsmailet. Då loggas du in automatiskt i Your Block. Ange ditt tilltalsnamn och välj lösenord.

image

ERBJUDANDE TILL DIG I ORMHUSET!
Håll utkik efter mail från Your Block. Vi har nu fått chansen att prova vår produkt skarpt hos boende på Strandängen.
Därför får du som är hyresgäst i Ormhuset inom kort en inbjudan från Your Block i din e-post för att aktivera ditt kostnadsfria användarkonto.
Det är enkelt att komma igång: Klicka bara på aktiveringsknappen i inbjudningsmailet.
Då loggas du in automatiskt i Your Block.
Ange ditt tilltalsnamn och välj lösenord.