Kultur- och Gatuhusen

Närheten till stadskärnans service är svårslagen. 10 minuter på cykel eller 5 minuter i bil så är du mitt i stan. Samtidigt som Vättern ger utsikt och rymd - fält, skog och ängar ramar in och skyddar.

image

 

Kulturhusen – En modern historia

Vätterhems nyaste stadsdel har Vättern som närmsta granne. Arkitekturprisade Ormhuset stod inflyttningsklart 2015 och nu tar vi ytterligare ett steg med Kultur- och Gatuhusen, hus 44-46, med planerad inflyttning sommaren/hösten

2017. Närheten till stadskärnans service är svårslagen. 10 minuter på cykel eller 5 minuter i bil så är du mitt i stan. Samtidigt som Vättern ger utsikt och rymd – fält, skog och ängar ramar in och skyddar. Välkommen att uppleva du också.

Utformningen av Kultur- och Gatuhusen utgår från den unika platsen, utsikten över Vättern och områdets kulturhistoria. Byggnaderna är strategiskt placerade längs med gatorna i nära anslutning till den kulturpark som kommer att utsmyckas med konst.

Nästa steg

För närvarande pågår detaljplanen för nästa del av området som kommer att innefatta cirka 700-900 bostäder. Här kommer även andra aktörer att delta för att skapa bostadsrätter i området. En viktig del är att bibehålla gröna lungor och istället öka husens våningshöjd något.

En annan viktig sak är också att dra nytta av det fina Vätternläget där vi har möjligheter att skapa nya badmöjligheter och eventuellt en småbåtshamn. Tävlingsförslaget som ligger till grund för detaljplanen vanns av Tengboms Arkitektkontor i Stockholm.